Halländsk hållbarhet

Hållbarhet är grunden i allt Hallands Matgille gör.
Med hållbarhet som verktyg skapar vi tillsammans
nya idéer, utveckling och innovationer kring
halländsk mat - det tjänar både vi och planeten på.

Halländsk
skanning

För vem? Halländsk skanning passar företag som behöver en injektion av nytänk och idéer.

Hur går det till? Tillsammans med en affärsutvecklare genomför ni en genomlysning av företaget. Med hjälp av Business Model Canvas identifierar ni vad som fungerar bra och vad som kan utvecklas för att ta verksamheten till nya höjder. Genomlysningen resulterar i en handlingsplan med både enkla och avancerade nycklar som successivt tar er närmare ert mål. Affärsutvecklare finns givetvis med er under hela implementeringen.

Halländsk
inkubator

För vem? Halländsk inkubator passar relativt nystartade företag som vill utvecklas och växa hållbart.

Hur går det till? Ni matchas ihop med en dedikerad affärsutvecklare, som under sex månader jobbar tätt tillsammans med er utifrån företagets behov. Resultatet blir en långsiktig, hållbar och genomförbar tillväxtstrategi. Förutom coachning kommer affärsutvecklaren även hjälpa er att hitta rätt kompetens, nätverk och samarbeten inom era prioriterade områden. Allt för att ni ska få de bästa förutsättningarna för att lyckas mer er tillväxtresa.

Halländsk
katalysator

För vem? Halländsk katalysator passar redan etablerade företag som vill ta nästa steg och ge liv åt idéer som annars inte hinns med.

Hur går det till? Efter en kartläggning av företagets utgångsläge och behov, ringar vi tillsammans in de prioriteringsområden vi ser som möjliga spin-offer i verksamheten.Därefter innoverar, prioriterar och realiserar vi er affär tillsammans med specialister och samarbetspartners. Ni får också träffa en affärsutvecklare som erbjuder hjälp inom allt från testbäddar till carve-outs. Under sex månader håller vi ihop processen åt er - allt ni behöver är en vilja att förändra.

Halländsk
matkultur

Halland är ett unikt landskap med en fantastisk miljö. Varje dag odlas och förädlas spännande råvaror som förvandlas till oförglömliga smakupplevelser. Vi är stolta över att arbeta med närproducerade råvaror och lokala matupplevelser. Kärleken till maten och till Halland ska märkas i varje tugga.

Vi vill att halländsk mat ska vara det självklara förstahandsvalet på tallriken. Därför jobbar vi aktivt mot såväl konsument, offentlig sektor, dagligvaruhandel och restauranger.

Halländsk
inspiration

Cirka 4 gånger per år bjuder vi in till inspirationsträffar. Varje träff behandlar intressanta ämnen såsom trendspaning, smaksensorik, innovation, digitalisering, sociala medier m.m.

Halländskt
samarbete

Vi arbetar för att främja samverkan, koppla ihop företag med varandra och bilda fungerande nätverk utifrån företagens behov. Med hjälp av oss kan ni hitta era framtida samarbeten och lösningar!