FOFILL

Näringsrika Maträtter – Kommer Väl Till Pass

Nyttiga matlådor med färdiga rätter – känns helt rätt! Bakom det rationella och hälsosamma matkonceptet står Victor Reljanovic och Robin Olofsson från Halmstad. Genom företaget FoFill AB och starkt stöd av Hallands Matgille lanserar duon näringsrika maträtter som mestadels består av halländska råvaror. Målet är att nå en rikstäckande och på sikt även europeisk marknad.

– Utan kompetent rådgivning och ekonomiskt stöd från Hallands Matgille hade vi aldrig kommit så här långt på så kort tid, säger Victor och Robin, som startade företaget för ett drygt år sedan. FoFill är ett nytt och fräscht varumärke som fyller ett tidigare tomrum på livsmedelsmarknaden av färdiglagade och näringsrika maträtter.

– Vi har skapat den optimala matlådan till dem som tränar mycket och kräver nyttig kost men inte vill lägga för mycket tid på att stå vid spisen och själv laga mat. Eftersom intresset för träning och hälsa är större än någon tyckte vi att våra smidiga matlådor kommer väl till pass. Med stöd av professionella kockar har man skapat recept till tre maträtter (Fill-up, Diet och Vegan med produktion i Falkenberg) som säljs vid ett antal dagligvarubutiker och gym längs västkusten, från Göteborg till Malmö. Hållbarheten är två veckor (kyld förvaring).

– Ambitionen är att marknadsföra maträtterna på nätet och även få ett internationellt genomslag, säger Victor Reljanovic. Som det är nu säljs våra matlådor på ett antal ICA-butiker, Tempo och Tillskottsbolaget liksom gym och träningsanläggningar som Nordic Wellness och Gladius. Ett nära samarbete med Hallands Matgille och dess affärsutvecklare har möjliggjort FoFills satsning och snabba utveckling.

– Hallands Matgille har hjälpt oss supermycket och stöttat oss i sammanhang där vi själva varit noviser, uppger han. Det handlar om allt från produktion och hållbarhetsaspekter till verksamhetsstyrning och kommunikation. Representanterna från Hallands Matgille har varit och är fantastiska ”bollplank” som stöttar oss på alla sätt och vis. 
Bland de senaste resultaten av det fruktbara samarbetet kan nämnas framtagandet och utveckling av etiketter och design av kyltransportbil som kan levereras maträtterna till försäljningsställena.

– Första gången vi kom i kontakt med Hallands Matgille var i samband med en frukostpresentation. Det blev vår lycka och bidrog till den kraft vi behövde för att på allvar sätta våra företagsplaner i verket, konstaterar Victor Reljanovic och Robin Olofsson på FoFill som inryms i företagsinkubatorn HighFive, kopplad till Högskolan i Halmstad. Läs mer om FoFill på 
www.fofill.se