På gång

Sveriges största picknick den 13 Maj

Välkommen till Sveriges största picknick!  Den 13 maj packar vi alla vår picknickkorg och beger oss ut till vår favoritplats. Hela Halland hjälps åt, nu ska slå rekord i antal personer som picknickar samtidigt!

Så här gör du för att vara med: Packa din picknickkorg full med halländska härligheter och bege dig ut till favoritställe. Eller varför inte upptäcka en helt ny plats av alla våra halländska pärlor?

Köp gärna dina picknickråvaror i din lokala gårdsbutik, på ditt favoritcafé eller varför inte ta take away från din älsklingsrestaurang. Det viktigaste är att vi alla äter ute samtidigt.

Ta en bild och lägg upp i sociala medier och tagga den med #sverigesstörstapicknick och #helahallandäterute så är du med och tävlar om en halländsk smakupplevelse. 

När vi är ute och picknickar så gör vi det såklart med säkert avstånd till andra, men vi är alla en del av den halländska gemenskapen. Genom att hela Halland äter ute den 13 maj så visar vi resten av Sverige att det är i Halland det händer.

Tillsammans skapar vi Sveriges mest levande matlän

workshop i dagligvaruhandel den 27 april

Vill du sälja till dagligvaruhandeln?

Den 27 april kl. 10-12 anordnar vi på Hallands Matgille en digital workshop tillsammans med Christer Hansson för dig som är livsmedels-förädlare och vill sälja dina produkter på ICA, Coop, Hemköp eller någon av de andra stora.

Christer är Matgillets expert på dagligvaruhandel och har en bred erfarenhet av branschen. Under en två timmar lång workshop kommer han att gå igenom vad som krävs av dig som företagare för att ha en chans att komma in på hyllorna. Christer guidar dig igenom alla stegen och coachar oss till att våga satsa. Med hans hjälp blir det lätt att göra rätt från början.

Under förmiddagen kommer Filip Norin från ICA Frösakull att berätta om hur han arbetar med lokalproducerade varor i sin butik och vilka fördelar han ser i det.

 

cookalong med lisa lemke den 9 april

Hallands Matgille och Studieförbundet välkomnar dig att vara med på en digital cookalong med Lisa Lemke och hennes familj. Den 9 april kl. 17.30-19.00

Vi lär oss baka pizza på romerskt vis med halländska råvaror. Du kopplar upp dig hemifrån ditt kök och vi skapar gemenskap över de digitala gränserna. 

Kvällen innan hämtar du ut ditt pizzakit på någon av våra fem utvalda platser. Anmäler dig gör du via Studieförbundet Vuxenskolans hemsida. 

One planet plate workshop 25 mars

Hallands Matgille bjuder in er till en workshop i One Planet Plate, den 25 mars kl. 9-12.

OPP är en guide och en märkning för alla som vill äta och servera hållbara måltider inom planetens gränser. Hallands Matgille erbjuder dig som måltidsleverantör hjälp med att ansluta till märkningen, ta fram recept, klimatberäkna och kommunicera mot gäster. Dagen leds av vår hållbarhetsexpert Lova Brodin och sker digitalt via Zoom. 

Anmäl dig senast 21 mars. 

INSTAGRAM WORKSHOP 2 MARS

Hallands Matgille bjuder in er till en workshop i sociala medier. Det kommer bli en intressant och lärorik eftermiddag där vi ska reda ut hur, vad och varför! Vi kommer att prata tonalitet, varumärke, följare, hur man tar en bra bild och mycket mer! Dagen leds av Anna Linton från We are Laja.

Anmäl dig senast 25 februari

Pitcha din produkt för ICA

Den 17 november arrangerar Hallands Matgille i samverkan med ICA och nätverket SAMLA Sverige en träff där du som livsmedelsförädlande företag i Halland har möjligheten att pitcha dina produkter för ICA-handlare från hela Halland.

Koordinator - Måltidsturism och
halländsk matidentitet

Ny tjänst adderas under Signerat Halland som kommer sätta den halländska maten på kartan.

Hallands Matparty

Vi är ett projekt – Hallands Matgille – som har två år kvar. När dessa två år har gått vill vi ha lämnat fina spår efter oss och skapat en plattform som kan stärka och fortsätta utveckla den halländska matkulturen in i framtiden: både med affärsutveckling och marknadsföring.

Workshop - Instagram

Hallands Matgille bjuder in er till en workshop i sociala medier som leds av Anna Linton. Det kommer bli en intressant och lärorik workshop där vi ska reda ut hur, vad och varför! Vi ska prata tonalitet, varumärke, följare, hur man tar en bra bild m.m.

Skördetid i Halland

I år får Hallands största skördefester vila.

Men misströsta inte! Närhelst du besöker oss, från augusti till oktober, då lovar vi att här finns upplevelser för alla dina sinnen. Vi vill ge dig måltidsupplevelser med nära till skratt och äkta möten. Vi vill dela med oss av vår kunskap och bjuda in till aktiviteter där vi utforskar mathantverk tillsammans. Det är lätt att njuta av livet under Skördetid i Halland.Så in och kika på vad ditt nästa besöksmål blir!