Hallands Matfest 16 mars på Halmstads Teater 

Öppettider: kl. 10-18 Dryckeskällaren öppet till kl. 20

Entré: 100 kr för vuxna, köps i dörren till teatern. Obs! endast betalning med kort eller swish.

Innan för dörrarna på Hallands Matfest hittar du My Feldt och alla hennes godsaker, här kan du slå dig ner för en färgglad fika och god kopp kaffe.

I foajén på övre plan hittar du de halländska utställarna i “Saluhallen”, här kan du köpa med dig massa goda och lokalproducerade varor hem som exempelvis korv, ost, honung & sill. Utöver det så finns det massor med andra goda grejer, tex. Fermenterat, nybakat bröd, honung, kaffe, choklad och mycket mer. 

På övre plan finns även “Blomsterhörnan” proppfylld med inspiration inför våren och sommarens odlingssäsong, där handlar du lökar, knölar, vårkransar och massa annat härligt.

Här kommer Blomster-Mia från Halmstad finnas på plats tillsammans med Marie Emilsson från Håkesgård.

På övre plan, borta vid baren, finns dagens restauranger. Här hittar du Söderfamiljen, Joels Brygga och Sikta Stenugnsbageri som alla gör ett gästspel på Hallands Matfest. Passa på att njuta av en magisk lunch från deras grymma kök.

På stora scen varvas ett härligt program med start från kl. 11.00, Johan Blidberg och Rebecca Sellergren håller i trådarna och bjuder in gäster så som Food Pharmacy, My Feldt och självaste Erik Haag tar oss med på en resa i krogkulturens historia. Precis som förra året kommer Bicycle Beats underhålla med grymma toner. 

Erik Haag, journalist, programledare och komiker kommer att hålla sin föreläsning. Krogkulturens historia. Som med värme och humor tar oss med på svenskarnas vanor på krogen genom åren.

Food Pharmacy knyter an till årets tema ”utan tillsatser”. De vill, precis som vi, att man ska fokusera på den rena maten. Fokusera på vad du ska äta snarare än vad du ska utesluta.

I teaterns källare har Festsalen förvandlats till en “Dryckeskällare”, här kan du gå på öl, vin och ginprovning och testa dig igenom det halländska dryckesutbudet. Det krävs ingen föranmälan till provningar och biljetterna köper du på plats. Anton Wernebäck kommer att spela gitarr och sjunga för oss och du köper pinza från Lucas Pastalab eller korv från Korvpojkarna med härliga halländska tillbehör.

 

Entrébiljett kostar 100 kr och den köper du i dörren på teatern. Inga förköp! Du kan gå ut och in i mån av plats. 

Öppettider kl. 10-18 Dryckeskällaren har öppet till kl. 20.00 

 

Hålltider från scen 

11.00 Musik, mat och häng i köket. Johan och Rebecca kickar igång dagen med härliga gäster i köket. 

12.00 Food Pharmacy 

13.00 Paus 

14.00 Musik, mat och häng i köket. Johan och Rebecca kör igång igen efter pausen med härligt stök i köket och spännande gäster. 

15.00 Erik Haag 

16.00 Bicycle Beats jammar loss