En rulle godsaker från Halland
Halland är ett unikt landskap med en fantastisk miljö. Varje dag odlas och förädlas spännande råvaror som förvandlas till oförglömliga smakupplevelser. Morötter från Ugglarp, kött från Mostorp, mjöl från Slöinge, hjort från Ulvered, sparris från Stafsinge eller vin från Ästad. Halländska smaker. Smaker som skapar associationer och väcker minnen. Varje geografisk plats har sin speciella smak och känsla – hur smakar egentligen Halland?
Dag 1: Poolishen:
2 kg siktat dinkelmjöl
1,5 kg vatten
100 g surdeg
(25 g jäst)
Blanda allt och låt stå i rumstemp i ca 1 dygn. Använd jäst om så önskas vill, men Johan gillar att köra enkom surdeg.
Dag 2:
4 kg siktat dinkelmjöl
2 kg vatten
200 g salt
(10g jäst).
Blanda ingredienserna med händerna. Vik degen en gång i timmen under ungefär 3 timmar. Dela degen i ca 125 g-bitar och kavla ut ca 20 cm. Baka på 225 grader i 3-5 min eller i en jättevarm stekpanna.