VÅRA BOLAG BERÄTTAR

ÅKULLA OUTDOOR RESORT

Hållbarheten i fokus på Åkulla

Jag visste direkt att ska vi göra det här, så ska vi göra det ordentligt. Att Åkulla Outdoor Resort skulle drivas med hållbarheten i fokus det var Elisabeth Broberg helt övertygad om. På Åkulla Outdoor Resort är du verkligen mitt i naturen.

CAJOM PEPPARROT

Smakfull utveckling av Cajoms Pepparrot

Pepparrot är roten till det – goda! Den välkända växten bidrar starkt till att smaksätta och ge krydda åt kulinariska anrättningar. Cajom AB är namnet på det växande familjeföretaget som i 90 år odlat pepparrot på före detta ”sjöbotten” utanför Fjärås.

DANLARN

Bakar vårt dagliga bröd

Att baka eget bröd är inte längre en syssla förknippad med hemmafruar och Ernst Kirchsteiger. Surdegsbröd är en trend som får allt fler att själv baka sitt dagliga bröd. Daniel Larsson från Falkenberg har etablerat en egen studio för bakning med ett exklusivt sortiment av brödprodukter.

FOFILL

Näringsrika maträtter – Kommer väl till pass

Nyttiga matlådor med färdiga rätter – känns helt rätt! Bakom det rationella och hälsosamma matkonceptet står Victor Reljanovic och Robin Olofsson från Halmstad. Genom företaget FoFill AB och starkt stöd av Hallands Matgille lanserar duon näringsrika maträtter som mestadels består av halländska råvaror.

HYGGE

Hygge – Målmedvetet internationellt koncept

Halland och Danmark på franskt vis. Så kan man enklast beskriva den ur halländskt perspektiv unika menyn som serveras på hygge i Tylösand. Som namnet antyder prioriteras, förutom enklare rätter i form av härliga crêpes och galetter, gästernas mysfaktor och sociala samvaro vid matborden. 

TJOLÖHOLMS SLOTT

Tjolöholm satsning minskar matsvinner

I en verksamhet med mer än 100-åriga anor är hållbarhet både ett signum och en nödvändighet. Tjolöholms slott har en sekellång historik, drivs med ”arts and craft” i moderna tappning och så liten klimatpåverkan som möjligt.